Wie de laatste weken bij ons in het Noorderhuis langskwam kon al proeven van onze nieuwe "homemade salsa"
En omdat we er zelf verzot op zijn, willen wij graag het recept met jullie delen. Heerlijk bij nachos, gebakken kip of een barbecue !
Je kan ze makkelijk 3-5 dagen bewaren in de koelkast.
Ze smaakt zelfs het best de dag na bereiding omdat alle ingrediënten dan volledig hun smaak aan de saus hebben gegeven.
Wat heb je nodig?
1 blik tomatenblokjes
1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 rode peper of 1 jalapeno (wij gebruiken een combinatie)
het sap van 1 limoen
1 groene paprika en 1 gele paprika
enkele takjes koriander
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel suiker
Bereiding
1. Hak de ui en paprika in kleine blokjes. Hak de koreander fijn
2. Snij de peper doormidden en daarna in kleine stukjes.
Wil je een héél pittige saus laat dan de pitjes erin, wil je een mildere versie, haal ze er dan uit.
3. Doe de tomaten, knoflook en peper in een blender (of kom met mixer) en meng met het limoensap, komijn, paprikapoeder en suiker.
3. Laat dit blenden tot alles een smeug geheel vormt.
4. Voeg na het blenden de stukjes ui, koriander en paprika toe en meng met een lepel.
Enjoy !